Nyårskryssning

Passa på och fira in det nya året med en härlig kryssning! Lyxig gourmetmiddag, shower och dans gör nyårsfirandet ombord till en oförglömlig upplevelse. Dessutom får ni njuta av alla fyrverkerier till havs!

Kombinera nyårskryssningen med en weekendresa

Förutom själva nyårsfesten har de flesta kryssningsfartyg ett riktigt lyxutbud av underhållning i form av pooler, casinon, teatrar, spaområden, restauranger, barer och lyxbutiker. Många kryssningsfartyg är som guppande resorts. Det går alltså knappast att gå fel med en nyårskryssning. Men kanske vill du ändå passa på att hoppa av vid någon hamn och spendera några timmar på fast mark.

Särskilt under nyårshelgen erbjuder många kryssningsfartyg kombinerade resor med avstigning i spännande städer som Oslo och Helsingfors. Väljer du att kryssa till Helsingfors i nyår får du dessutom ringa in det nya året i tre olika tidszoner (finsk, svensk och rysk tid).

Jämför olika kryssningar

Många rederier erbjuder nyårskryssning till varierande priser och med ett mer eller mindre spektakulärt utbud av aktiviteter och underhållning.

Klingande champagneglas, högklassig gourmetmiddag och sprakande fyrverkerier är väl det som de flesta förväntar sig med en nyårskryssning.  Men det finns rederier som tar nyårskryssningen ett steg längre.

Vill du hålla dig på hemmaplan arrangerar bland annat Viking Line en nyårskryssning som kastar loss strax efter tolvslaget mot Helsingfors. I programmet ingår både festbuffé och nyårssupé, drinkar och dans. Hytten ingår förstås i priset.

Vad sägs om att ringa in tolvslaget i tropiska breddgrader? Här får du förstås boka både flyg och kryssning och notan kan hamna på strax över 25.000 kr. De flesta nyårskryssningar i Karibien varar drygt 7 nätter och varje morgon vaknar du upp till ett paradis. Med andra ord är det värt varje tusenlapp! Åker du med Wondercruises eller Royal Caribbean avgår resan från Miami ett par dagar efter jul och avslutas den 2 eller 3 januari.

Men varför åka så långt bort när man har Medelhavet bara ett par timmar söderut? MSC Cruises bjuder på kryssningar till bland annat Teneriffa, Madeira och Marocko. Förutom själva kryssningen kan man delta i utflykter till historiska platser och sevärdheter längs havsrutten. Vad sägs om Aten, Rom, Alexandria eller Barcelona?

Vad kostar en nyårskryssning?

Nyårskryssningar har numera blivit riktigt populära och allt fler rederier erbjuder storslagna nyårsprogram till konkurrenskraftiga priser. Tack vare konkurrensen behöver det inte kosta skjortan att åka på en riktigt fin kryssning.

Kostnaden för din kryssning beror förstås mycket på vilken hyttkategori du väljer och hur många dagar kryssningen varar. En nyårskryssning kan gå på så lite som 700 kronor och så mycket som 12-15000 kronor. Det kan också löna sig att boka via rederiets hemsida istället för att boka via ett resebolag.

Kontakta rederiet direkt för att få en prisuppgift. Fråga också vad som ingår i paketet. Ibland är priset ett baspris där endast frukost och hytt ingår. Övrig mat, underhållning och drinkar får man då stå för själv.

Nyårskryssning mellan Oslo och Köpenhamn

Går du redan i nyårstankar? DFDS Seaways bjuder på fullspäckade nyårskryssningar ombord på Oslobåten. Läs mer om prisvärda kryssningar till Skandinaviens vackraste städer här.